milKit

milKit

Tubeless zonder de zorgen, de rommel en de verstopte ventielen

milKit maakt het gebruik tubeless banden een fluitje van een cent!

 

Dit is jouw one-stop-shop voor het ombouwen van je mountainbike of racefiets naar tubeless banden. Het gebruik van een tubeless banden heeft veel voordelen: het is lichter, beter bestand tegen lek rijden, een betere tractie (door lagere druk). Het belangrijkste, niet meer stoppen door lekke banden van doornen en scherpe stenen. Voordat milKit echter een revolutie teweegbracht in tubeless montage, was het tubless maken van je wielen vaak een lange rommelige klus. Het controleren van de hoeveelheid sealant/afdichtmiddel in de band was soms even lastig, dus veel rijders liepen het risico om zonder sealant/afdichtmiddel te rijden, omdat controles meer rommel betekenden!

milKit heeft dit eenvoudig gemaakt:

  • Velglint installeren
  • Installeer milKit-ventielen en schroef de milKit-ventielkern eruit
  • Pomp uw band vooraf op tot 1.5 bar/22 psi (we raden de milKit Booster aan) – de rubberen ventielkleppen zorgen ervoor dat er geen lucht verloren gaat, zelfs niet als de ventielkern is geïnstalleerd
  • Meet de juiste hoeveelheid sealant/afdichtmiddel af en steek deze met de spuit in het ventiel: knoeivrij!
  • Schroef de ventielkern er weer in en pomp de band op tot volledige rijdruk – de band springt nu volledig op de velg. Je bent klaar om te rijden!

Ook doorlopend onderhoud is eenvoudig. Bij andere tubeless bandensystemen moet je de band verwijderen om te controleren of er voldoende afdichtmiddel achterblijft, bij milKit kun je eenvoudig de ventielkern verwijderen en de spuit inbrengen om te controleren. Geen geknoei en sneller resultaat!

Rubberen flappen aan de onderkant van de klep voorkomen dat afdichtmiddel de klep vult en blokkeert, en zorgen ervoor dat er geen lucht verloren gaat wanneer de kern wordt verwijderd.

De spuit heeft een inhoud van 60 ml of 2 oz vloeistof en wordt geleverd met een flexibele connector en een grote naald om door het ventiel en rubberen flappen te duwen. Er is ook een afdichtmiddelregelaar die in de spuit wordt geschroefd om gemakkelijk bij te vullen. De naald heeft een schuin uiteinde voor het effectief verwijderen van alle sealant in de band, zodat je precies weet hoeveel sealant erin zit.

Het product is van Zwitserse makelij en made in Germany en overtuigt door zijn hoogwaardige en lichte aluminium ventielen en het elegante design met intelligente details.

De ventielen passen in alle gangbare velgen, inclusief die van weg-, gravel- en MTB-tubeless wielen.

Meer informatie en video’s zijn te vinden op www.milKit.bike

Voor betere deals > Log in! Dus registreer hierboven om goedkoper uit te zijn!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief:

Geverifieerd door MonsterInsights